Autowereld.com

Tuning & styling

Opzij, opzij, opzij: deze Polizei-Golf R doet 290 km/h

Redactie

De Duitsers hebben hun Autobahn. En op sommige stukken mag je daar nog altijd zonder snelheidslimiet deftig doorknallen. Gelukkig voor de Polizei is bij de meeste auto's de fut er wel uit boven 200 km/h. Niettemin zou deze opgefokte Golf van tuner Oettinger prima van pas komen voor de echte snelheidsduivels.

Hoewel de gemiddelde Duitse automobilist, zelfs met +500 pk onder de rechtervoet, zich al bedeesder en verstandiger lijkt te gedragen, is de Autobahn zeker nog niet vrij van kamikazepiloten. De meeste daarvan moeten het voor gezien houden bij een afgeregelde 250 km/h, een gevolg van een gentlemen's agreement tussen de autofabrikanten. Maar je hebt ze ook die het gas gerust nog wat dieper intrappen. Tot richting de 300 km/h als het kan of zelfs nog harder. De reguliere BMW's van de Polizei hebben dan al lang moet lossen. Maar niet met deze Volkswagen Golf R van Oettinger. Die haalt immers zonder pardon 290 km/h.

Veilig tunen
De in typische Polizei-livery gehulde Oettinger-Golf schopt het tot 400 pk en 500 Nm. In 3,6 seconden zit je ermee op de 100 km/h en zoals eerder beschreven heeft deze Wolfsburger er geen enkele moeite mee in het kielzog van Porsches, Jaguars of power-stations te blijven. Jammer genoeg voor de Duitse arm der wet blijft het bij die gedachte, want de speciale Golf is niets meer dan een creatie voor Tune it! Safe! Dit is een stichting die aandacht vraagt voor het op verantwoordelijke wijze van tunen.

Lees ook deze artikelen

Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR Stagiairs stoppen Volkswagen Golf 411 pk toe