Autowereld.com

Tuning & styling

Spofec verbouwt Rolls-Royce Dawn

Gerben Witten

Volgens Rolls-Royce is haar Dawn 's werelds meest gracieuze cabriolet. Kan zijn, maar tuner Spofec heeft evengoed een heel andere benadering.

Spofec maakt onderdeel uit van de Novitec Groep en richt zich exclusief op het verbouwen van de modellen van Rolls-Royce. De Dawn is de laatste toevoeging aan het tuningsprogramma en het is zichtbaar de bedoeling geweest dat niemand dat zal ontgaan. Allemachtig, als tuner van 'Rollers' moet je wel durven en daarbij zonder enig pardon Lady Ecstasy in haar waarde laten.

Opzij jij!
De opvallendste ingreep bij de Dawn by Spofec? Tja, wat niet eigenlijk. 22 inch wielen onder een Rolls is misschien nog het minst vreemd. Zelfs in het zwart zijn ze niet langer een uitzondering (door toedoen van de hedendaagse transferbedragen in de voetballerij), maar nog altijd een beetje bedenkelijk.

De kleur van het ganse interieur dan misschien? Ook die is zonder meer kek en opdringerig, maar geloof het of niet, zo origineel als wat. De gitzwarte, ogenschijnlijk potdichte grille daarentegen… dat is 100% een idee van Spofec. Idem dito de intimiderende voorbumper. Durf bij het zien hiervan in je binnenspiegel maar eens links te blijven rijden.

Wie het breed heeft…
Maar dan. Wellicht pas echt goed zichtbaar in het echt zijn de fiks uitgeklopte wielkasten. Liefst 13 centimeter klopte Spofec bij de standaard koets aan. En de Dawn was al niet de slankste. Vrees echter niet om de zwaarlijvigheid van de Dawn in deze gedaante; de dikdoenerij is volledig uit carbon opgetrokken. Alsof het überhaupt wat uitmaakt bij een cabriolet van boven de twee ton in gewicht…

Lees ook deze artikelen

Rolls-Royce Dawn vergt dubbele van S 63 AMG Cabrio Zien en gezien worden in Rolls-Royce Dawn Zien en gezien worden in Rolls-Royce Dawn Eerste detailkiekjes Rolls-Royce Dawn Eerste detailkiekjes Rolls-Royce Dawn