Autowereld.com

Tuning & styling

Opgeklopte Kia Stingers schitteren op SEMA in Vegas

Gerben Witten

In Las Vegas is momenteel een grote tuningshow gaande, de welbekende SEMA. Normaliter laten daar vooral de Amerikaanse automerken hun spierballen rollen, maar ditmaal is het onder andere Kia dat tegengas komt geven. Met – hoe kan het anders – de van nature al behoorlijk gespierde Stinger.

Zonder opsmuk is de Kia Stinger al een krachtige verschijning. En het mooie is; zo rijdt 'ie ook. Toch kan het altijd heldhaftiger en dat is precies wat Kia heeft gedaan om te kunnen schitteren op de grootste tuningshow van het westelijke halfrond: de SEMA in Las Vegas.

Oranje boven!
De blauwe SEMA-Stinger, aangepakt door West Coast Customs, is het dikst met z'n breed uitgeklopte wielkasten en extreme verlaging. De in Creamy Orange gespoten Stinger vinden wij desondanks het meest stijlvol. De kekke kleur in combinatie een chauvinisme dat spontaan komt opborrelen is hiervan natuurlijk de hoofdoorzaak.

Afijn, het bedrijf met de naam Air Design USA is verantwoordelijk voor het aanbrengen van de diverse vleugeltjes bij de oer-Hollands getinte Kai Stinger, terwijl Eibach de verlagingset heeft geleverd en TSW de wielen.
Motorisch ging de injectienaald er een stuk minder diep in. Slechts 10 pk kreeg de 3.3 liter V6 erbij, wat het totaal brengt op 380 stuks.

Lees ook deze artikelen

Autotest | Kia Stinger Zoals verwacht: Stinger is duurste Kia in de catalogus Kia Stinger ook naar Europa! De Kia Stinger komt ook naar Europa!