Autowereld.com

Tuning & styling

Brabus 550 Adventure is apocalyps-proof

Gerben Witten

Bang dat de pleuris uitbreek? Koop een Brabus 550 Adventure.

Horrortaferelen zoals in de populaire tv-serie The Walking Dead zullen niet snel daadwerkelijk gebeuren, maar áls ze zich voordoen, dan is Brabus er helemaal klaar voor en ieder ander die een 550 Adventure van de tuner in z'n garage heeft staan.

Opzij, opzij, opzij
Allereerst is 550 pk en een koppel van 800 Nm ruimschoots afdoende om overal doorheen te beuken – wat extreem handig kan zijn wanneer wegen zijn versperd door de helse puinhopen die een apocalys achterlaat. Daarnaast weegt de Brabus 550 Adventure tegen de drie ton en beschikt 'ie over potige bullbars. Oftewel, dat duwt lekker en dendert door. Dat de V8-twinturbo ondertussen luidruchtig brult schrikt alleen maar extra af.

Lier
Onverhoopt in dichtbegroeid bos of blubberig onverhard beland? Geen paniek. De 550 Adventure is voorzien van een van de meest geavanceerde 4x4-systemen te koop. Sowieso een van de meest robuuste, en anders is er altijd nog de lier voorop de neus die je uit penibele situaties weet te redden. Eén dingetje: je zal wel eerst moeten uitstappen om de lierkabel aan een boom of ander stevig voorwerp te bevestigen. Pikdonker? Schakel alle LED-bermlampen in en het lijkt alsof de zon nooit is gaan slapen. Of zijn het zoeklichten, daarin is Brabus een beetje vaag.

Rust binnenin
Een apocalys kan behoorlijk stressvol zijn. De wereld is immers in totale chaos. Brabus heeft daarmee rekening gehouden bij het aankleden van het interieur van de 550 Adventure. Dat is namelijk best sfeervol. Het witte leder is dan weer niet echt praktisch want snel vuil. Maar goed, er zijn ergere zaken nietwaar.

Lees ook deze artikelen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt