Autowereld.com

Spyshots

Gefacelifte Kia Sportage nu al naakt gespot

Gerben Witten

Een maand geleden zat de vernieuwde Sportage nog vol in de plakkers, nu geeft de populaire Kia alle geheimen al prijs.

We hadden het kunnen weten. Kia gaat behoudend te werk. De Sportage heeft immers nog geeneens 3 kaarsjes mogen uitblazen. Teveel aan het design tornen zou bestaande rijders op de kast kunnen jagen, met als gevolg dat ze bij hun volgende aankoop wegblijven. Dat wil Kia natuurlijk niet.

IJsblokjes
Is er dan geen zichtbaar visueel nieuws te melden? Jazeker wel. Aan de voorzijde schuilt dat vooral in een nieuwe voorbumper met daarboven een ogenschijnlijk een ietwat kleinere grille, maar bovenal compleet herontworpen mistlampbehuizingen. Die laatste zijn straks voorzien van de zogenoemde 'ice cube'-LED's, zoals je die ook terugvindt in de opnieuw ingedeelde koplampen.

Aan de achterzijde is de brede chroomstrip naar onderen verplaatst, waardoor de lichtbalk – die de lichtunits met elkaar verbindt – meer in het oog springt. Daarnaast krijgt de vernieuwde Sportage een nieuwe achterbumper mee, waarbij de uitlaten deels zijn 'versmolten' met de skidplate annex diffuser.

Eind 2018
Het is opmerkelijk dat de gefacelifte Kia Sportage nu al poedelnaakt rondrijdt. Naar verluidt staat de officiële introductie pas achterin het jaar gepland. Hoe dan ook, mocht je net op het punt staan een nieuwe Sportage aan te schaffen, dan valt nu alvast te oordelen of je jezelf daar goed aan doet of iets langer wachten meer de moeite waard is.

Lees ook deze artikelen

Eerste details vernieuwde Kia Sportage Facelift voor Kia Sportage op til Euro NCAP stelt strengere veiligheidseisen