Autowereld.com

Spyshots

Mercedes-AMG GT Black Series, ben jij dit?

Redactie

Het is exact een maand geleden dat Mercedes-Benz de AMG GT4 presenteerde en het lijkt erop dat die volbloed racer niet voorbehouden blijft aan het circuit. Dat betekent mogelijk goed nieuws rond een langverwachte Black Series.

Op het eerste gezicht dacht je hier vast een AMG GT R te zien in Green Hell Mango. Echter wanneer je beter kijkt, dan zie je dat het toch niet helemaal dezelfde auto is. Zo hangen er wat kabels uit de deur die zijn bedekt met tape en is de kont deels gecamoufleerd. En waarom zou Mercedes iets te verbergen hebben bij een model dat al gepresenteerd is? Dat doet het veelal alleen als het nog iets in petto heeft, en wij hebben wel een vermoeden wat dit kan zijn.

Geen centrale uitlaten meer
Ook de centrale uitlaten van de kentekengerechtigde GT R zijn op dit prototype ineens verdwenen. Ze zitten nu tussen de vinnen van de diffuser. Precies zoals bij de GT4. Verder viel het onze spionagefotograaf het op dat de achterruit is opgetrokken uit racy polycarbonaat. Om gewicht te besparen hoogstwaarschijnlijk.

Twee opties
Al met al is het wel duidelijk: ondanks de verschillende uitvoeringen die reeds de revue zijn gepasseerd is de rek nog altijd niet uit de AMG GT. Het vermoeden bestaat dat er nog een allesovertreffende trap geïntroduceerd zal worden, en eigenlijk kan dat er maar één zijn: een heuse Black Series, waarmee ook de SLS op grandioze wijze werd uitgezwaaid.

Strikt genomen is er evenwel nog een tweede optie, en dat is dat de onlangs onthulde GT4 hier wordt klaargestoomd om in aanmerking te komen voor een kenteken. Al zien we zelf weinig argumenten daarvoor omdat er al AMG GT's te koop zijn met meer V8-kracht. Niet alleen de R maar ook de AMG GT C. Zelfs de S-uitvoering is tegenwoordig sterker dan de GT4. Do the math...

Lees ook deze artikelen

Mercedes-topman: '2020 mooi jaar voor AMG GT Black Series' Mercedes-AMG GT Coupé laat zich eindelijk zien Mercedes-AMG GT Coupé laat zich eindelijk zien Opnieuw gespot: de Mercedes-AMG GT4 die niet zo kan heten Opnieuw gespot: de Mercedes-AMG GT4 die niet zo kan heten