Autowereld.com

Spyshots

Lexus RX gaat voor 3de zitrij

Gerben Witten

Nu de concurrentie zowat stuk voor stuk verkrijgbaar is met een derde zitrij, wil Lexus niet achterblijven. En dus worden er ook twee extra zitplaatsen pas gemaakt voor in de RX.

Twee jaar is de Lexus RX in z'n huidige gedaante nu op de markt en de excentrieke Japanners geniet vooral populariteit aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, daar waar ze niet neerkijken of een maatje meer of minder. Het groter, hoe beter, en de vraag naar SUV's met meer dan vijf zitplaatsen, verdeeld over drie zitrijen, is dan ook groot in de VS. Lexus daarentegen heeft telkens nee moeten verkopen hieromtrent en de RX. Maar daar komt binnenkort verandering in.

Deci- in plaats van centimeters
Om huis te kunnen bieden aan een derde zitrij wordt de Lexus RX flink opgerekt. Er valt zelfs eerder te speken van decimeters dan centimeters, zo veel langer is de overhang achter. Doorgaans betekent zoveel extra koetswerk een fatsoenlijke zit op de achterste rij en niet opgevouwen hoeven zitten, zoals je dat vaak tegenkomt bij auto's waar een derde zitrij echt binnen de vierkante meters is gepropt.

Nederland?
Wanneer de verlengde Lexus RX, die vermoedelijk de L als toevoeging krijgt, gepresenteerd zal worden is onduidelijk. Er staat evenwel een Tokyo Motor Show op de agenda, eind oktober. Een oversteek naar Nederland is sowieso maar de vraag. Er zijn dit jaar nog geen 80 exemplaren van de RX op geel kenteken gezet.

Lees ook deze artikelen

Lexus presenteert 7-zits RX 450hL Bevestigd: Lexus RX 450 krijgt derde zitrij Letterlijk en figuurlijk coole wielen voor Lexus RX Letterlijk en figuurlijk coole wielen voor Lexus RX