Autowereld.com

Spyshots

Jaguar I-Pace nog prototype in optima forma

Redactie

Kort na de conceptversie in Genève stuurde Jaguar zelf een eerste foto uit van de I-Pace als prototype. De indruk werd gewekt dat de eerste volledig elektrische 'Jag' al behoorlijk productierijp was, maar dat lijkt een gevalletje Photoshop te zijn geweest. Deze kersverse beelden scheppen namelijk een heel ander beeld.

2018 moet het jaar worden van de I-Pace. Zo heel ver ligt dat niet meer in het verschiet en afgaande op deze spyshots is er nog veel werk aan de winkel voor Jaguar wil het merk de geplande introductie halen. Maar hé, prototypes zien we het liefst zo; provisorisch aan elkaar hangend, tjokvol warrige draden en een gezonde dosis (duct) tape. Foto's van gepolijste testauto's krijgen we immers al genoeg voor de lens, terwijl een beetje autokenner meteen in de smiezen heeft dat de schijn wordt opgehouden. Prototypes als deze van de I-Pace, daar doet een spionagefotograaf het voor!

Trouw aan concept
Wat je eigenlijk al wist, maar deze foto's extra bevestigen is dat de conceptversie en het productiemodel van de Jaguar I-Pace elkaar nauwelijks zullen ontlopen. Tot aan het interieur toe, al moet de uiteindelijke versie het wel doen met iets minder flamboyante ventilatieroosters en meubilair. Niet zo gek, wil Jaguar de stukprijs onder de 75 mille houden.

Lees ook deze artikelen

Markante Jaguar I-Pace per direct te koop Jaguar I-Pace zet in op 'slechts' drie kwartier stekkeren Jaguar Jaguar lanceert raceklasse met I-Pace in hoofdrol