Autowereld.com

Spyshots

Nieuwe Volkswagen Polo kent nauwelijks geheimen meer

Gerben Witten

De IAA Frankfurt zal zeer waarschijnlijk het publieksdecor vormen. Die show is pas in september en nu al hebben we de nieuwe Polo bijna in vol ornaat te pakken. Meer van hetzelfde, denk je? Schijn bedriegt.

Qua lijnenspel wijkt de nieuwe Polo niet bijster veel af van zijn voorganger, maar dat weet je bij een Volkswagen. Parkeer ze naast elkaar straks en de verschillen zullen onmiddellijk zichtbaar zijn. De nieuwe Polo is weliswaar ongeveer even lang, maar bevat een veel grotere wielbasis (mede dankzij wielen die meer op de hoeken zijn geplaatst). Naar schatting komt er zo'n 9 centimeter bij, wat veel is en doorgaans een positief effect heeft op de interieurruimte.

Verleiden met luxe
Omdat elke nieuwe B-segmenter weer wat groter is dan zijn voorganger, is dat niet direct een pre voor de nieuwe Polo. Luxe en comfort dat zijn klasse overstijgt is dat wel, en daar is waar Volkswagen op inzet. De Polo belooft meer dan ooit het paradepaardje van het B-segment te worden. Met materialen, een afwerking, snufjes en veiligheidsfeatures waaraan de concurrentie niet aan kan tippen.

Denk bijvoorbeeld aan meerdere types infotainmentsystemen met uitgebreide smartphone-integratie en waarvan de meest luxe versie een 9,5 inch scherm bevat. Ook het volledig digitale instrumentarium, reeds bekend van de Passat en Golf, maakt waarschijnlijk zijn debuut in de Polo. Of voor al die snuisterijen overwegend bijbetaald moet worden, dan is dan weer koffiedik kijken.

Motoren
Motorisch zal worden afgetrapt met de atmosferische 1.0 liter driecilinder-benzine met 75 pk. Dat lijkt behelpen maar hoeft het niet te zijn omdat de Polo weer wat kilo's lichter zal zijn. De rest van het leveringspalet bestaat uit turbogeblazen viercilinders, waaronder de gloednieuwe 1.5 TSI met cilinderuitschakeling.

Lees ook deze artikelen

Volkswagen presenteert Polo GTI voor de rallysport Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten Instapper nieuwe Volkswagen Polo is uiterst kale bedoening