Autowereld.com

Spyshots

Binnenkort al facelift voor Suzuki Vitara

Gerben Witten

Huh, wat is dit nu? De Suzuki Vitara heeft net twee kaarsjes uitgeblazen en er zit al een facelift aan te komen.

In Nederland zijn de Suzuki-dealers heel content met de Vitara, want het SUV-model scoort alleraardigst. Een facelift mag wat hen betreft nog wel eventjes uitblijven. Meestal schrikt zo'n aankondigde vernieuwingsronde alleen maar af (want de doorsnee consument bezit 'y liefst het allernieuwste en stelt een aankoop daarmee uit). Toch zal het ganse retailnetwerk van Suzuki en de bestaande, eigenlijk nog kersverse Vitara-rijder eraan moeten geloven. Al gaat het vermoedelijk over een milde facelift.

Puntjes op de i
Het vele tape aan de voorzijde van dit prototype doet mogelijk anders vermoeden, maar wij denken dat Suzuki het mes echt niet diep in het front heeft ingezet. Al na minder dan 3 jaar compleet van bumpermal wisselen is immers vrij kostbaar en niet bepaald rendabel. Verwacht zodoende louter een licht geretoucheerd bumperwerk, grille en allicht ook opgefriste koplampen (ook al zijn die op dit prototype niet afgeplakt). De achterzijde zou wel eens onveranderd kunnen blijven. Of dat ook voor de binnenkant geldt, dat is koffiedik kijken. Hopelijk binnenkort meer hierover.

Lees ook deze artikelen

Facelift voor Suzuki Vitara op til Suzuki Vitara Autotest | Suzuki Vitara Suzuki Vitara Suzuki Vitara-rijden de helft goedkoper