Autowereld.com

Lifestyle & design

Klein, kleiner, kleinst met McLaren P1

Gerben Witten

McLaren had al een (geheel elektrische) P1 voor kleinere petrolheads. Echter diens acceleratie van 2 seconden en topsnelheid van 5 km/h was mogelijk iets te veel van het goede voor de allerkleinsten. En daarom komen de Britten nu met een nog verder teruggetunede versie. Bij deze mini-P1 is naar eigen zeggen de topsnelheid ‘afhankelijk van het gegeten ontbijt’.

Om ruzie tussen bestuurders niet langer dan een meter te voorkomen is de nieuwste McLaren P1 nog een stukje compacter dan de eerder gepresenteerde, elektrische versie. Een motor ontbreekt, en om te versnellen is de bestuurder volledig aangewezen op z'n eigen spierkracht. Oftewel, deze mini-P1 in eveneens Volcano Yellow is eigenlijk geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Althans, dat is het advies van de fabrikant.

Op tijd voor onder de kerstboom
De McLaren P1 'foot-to-floor'-editie kan vanaf december online worden gekocht voor 36 Britse ponden. De Nederlandse is nog niet bekend, maar zal nog voor de Kerst gecommuniceerd en ook bezorgd kunnen worden. Voor Sinterklaas komt 'ie waarschijnlijk net te laat.

Lees ook deze artikelen

Goed beeld van McLaren in Louwman Museum Prachtige McLaren expositie in Louwman Museum McLaren P1 LM snelste op de Ring maar ook weer niet Volledige elektrische McLaren P1 voor de jongste fans Volledige elektrische McLaren P1 voor de jongste fans