Autowereld.com

Lifestyle & design

Dit is de nieuwe smartphone van Porsche Design

Jordy Stuivenberg

Porsche Design komt met een nieuwe telefoon, zodat je ook in stijl kunt bellen om je 911 voor te laten rijden. Dit is de Porsche Design Huawei Mate 10.

De naam zegt het al: het is in principe 'gewoon' een Huawei Mate 10, maar dan met het design van Porsche en allerlei slimme technologie. Dat laatste is niet onbelangrijk, want je Porsche-telefoon moet natuurlijk wel wat kunnen om er de blits mee te maken.

Wat feitjes? De Mate 10 beschikt over 6GB werkgeheugen en 256GB opslagruimte, genoeg om de hele dag door foto's en video's te kunnen maken. De kunstmatige intelligentie zorgt ervoor dat elk onderdeeltje geoptimaliseerd wordt. Zo wordt niet alleen haarfijn uitgemeten waar je vinger zich bevindt als je een vloeiend spelletje live roulette op je mobiel wil spelen, maar ook worden al deze feestelijke kleuren haarscherp op je scherm weergegeven. Daarnaast kun je denken aan het slim gereguleerde accuverbruik, de camera-instellingen en vele andere opties.

Leica verzorgt de camera, dus ook op dat gebied zit alles wel goed. Je krijgt de beschikking over twee lenzen die 12 megapixel-foto's schieten. Verder standaard aanwezig: vingerafdrukscanner op de achterkant, een ingebouwde vertaalmachine en een dikke 4000mAh sterke accu. Die is in 20 minuten voldoende opgeladen om de hele dag in je Porsche 911 op pad te kunnen.

Wat mag dat grapje kosten? Niet schrikken, want de hardware van Porsche Design is nooit goedkoop... Voor 1.395 euro is dit toestel van jou. Net iets meer dan de iPhone X dus, maar dan heb je wel een toestel dat veel unieker is.

Lees ook deze artikelen

Rimac ontvangt zegen en geld van Porsche Porsche met 10(!) 911's RSR naar Le Mans Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster