Autowereld.com

Lifestyle & design

Jamie Oliver kiest voor LaRo Disco met ingebouwde keuken

Gerben Witten

Jamie Oliver kan maar geen genoeg krijgen van het bereiden van allerlei smaaksensaties. Zelfs wanneer hij onderweg is wil de goedlachse topkok op ieder gewenst moment naar z'n keukengerei kunnen grijpen. Land Rover hielp hem daarbij, met een wel heel bijzondere Discovery.

Wielen die boter karnen, een slow-cooker onder de motorkap en een broodrooster in de centrale console; de Land Rover Discovery voor Jamie Oliver heeft het allemaal. Zelfs aan een barbecue, ijsmachine en een heuse dispenser voor olijfolie is gedacht. En er is nog meer. Want wat te denken van een pastamaker, een bakplaat op gas en een uitschuifbare eet- en werktafel achterin compleet met televisie. In de achterruiten zijn zelfs een kruidentuintje en een kruidenrek gerealiseerd. Smakelijk toch?!

Eigen idee
Het idee voor een mobiele keuken – in een stijlvol verpakking – komt van Jamie Oliver zelf. En de topkok benaderde Special Vehicle Operations (SVO) om dit te realiseren. Niet in de laatste plaats omdat Land Rover naar eigen zeggen het favoriete automerk is van Oliver.

How it's made
Meer zien van deze bijzondere Discovery? De bouw ervan en het koken ermee zijn te zien in een driedelige videoregistratie op Jamie's Food Tube-kanaal. De eerste aflevering gaat vandaag live om 18.00 uur. Klik hier om die te bekijken.

Lees ook deze artikelen

Land Rover Discovery nu ook met moddervette V8 Land Rover Discovery nu ook met moddervette V8 Land Rover Discovery: de gezinsauto onder de SUV's Land Rover Discovery: de gezinsauto onder de SUV's Land Rover ontwikkelt Project Hero: SUV met drone op het dak Land Rover Project Hero: SUV met drone op het dak