Autowereld.com

Autonieuws

Prijs elektrische Audi e-tron bedraagt...

Redactie

Dé concurrent voor de Tesla Model X zit eraan te komen. Sterker nog, vanaf heden is het mogelijk om de volledig elektrische Audi e-tron te reserveren. En daarmee maakt Audi ook het prijskaartje bekend.

Update 15 mei 2018 – Technische informatie over de belangrijkste Audi voor de komende jaren, de e-tron, hoeven we niet per se te achterhalen; daarin voorziet het merk met de ringen zelf maar wat graag. Echter, in de bosjes liggen voor de beste platen van de aanstormende elektrische SUV is nog altijd wel noodzakelijk. Hier het resultaat.

Jaguar bespringen
Nog dit jaar start Audi met de productie van de elektrische e-etron, een vijfdeurs SUV met ruimte voor vijf personen. Wie geïnteresseerd is moet rekening houden met een prijskaartje dat begint bij ongeveer € 82.500,- inclusief BTW en kosten rijklaarmaken. Herken je deze prijs? Dan kan dat kloppen. Jaguar vraagt namelijk een vergelijkbaar tarief voor haar elektrische crossover, de I-Pace.

Reserveren alvast mogelijk
Om geïnteresseerden de kans te geven snel te kunnen bestellen, start Audi een reserveringsproces via de speciale reserveringssite. Potentiële klanten die zich hier registeren en een reserveringsbedrag van € 2.000 voldoen, komen in aanmerking om als een van de eersten de daadwerkelijke bestelling voor een Audi e-tron te plaatsen.

Productie in Brussel
De Audi e-tron is inmiddels zijn laatste testfase ingegaan. Op de onlangs gehouden autoshow van Genève toonde Audi een vrijwel productierijp, gecamoufleerd prototype. De productie zal plaats gaan vinden in de fabriek in Brussel.

Lees ook deze artikelen

Abt zet Audi RS6 Avant onder hoogspanning Nieuwe Audi Q3 geeft z'n design bloot Audi onthult interieur e-tron (met 5 schermen!) Audi onthult interieur e-tron (met 5 schermen!)