Alpine A110: dit is zijn prijs

De prijs van de Alpine A110 is bekend gemaakt. En dat was nog het laatste ontbrekende stukje van de puzzel. Nu we de prijs van de Alpina A110 kennen kan het grote dromen echt beginnen.

Eerst alles weten over de nieuwe Alpine A110? Lees dan deze 9 weetjes over de compacte sportcoupé uit het Franse Dieppe die qua design een vette knipoog maakt naar z'n verre, gelijknamige voorvader. Kun je niet langer wachten op wat 'ie nu moet kosten, lees dan vooral verder.

Alpine A110 concurrent voor Porsche Cayman

Om vervolgens maar meteen met de deur in huis te vallen: de nieuwe A110 staat in de boeken voor € 67.500,-. Opvallend genoeg is 'ie daarmee nagenoeg gelijk geprijsd aan misschien wel zo grootste rivaal: de Porsche Cayman. Het scheelt slechts tientjes tussen de twee. Niettemin moet gezegd dat de Porsche nog een stukje krachtiger is dan de Alpine: 300 versus 252 pk. Wel bevatten beide een midscheeps geplaatste motor (2.0 versus 1.8) en zijn ze louter achterwielaangedreven.


Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Alpine A110 Première Edition

Dan nu het slechte nieuws (of goede, afhankelijk hoe je het bekijkt). De bovenstaande prijs geldt namelijk voor de A110 Première Edition, een speciaal introductiemodel met een gelimiteerde oplage van 1.955 stuks. En die zijn allemaal al vergeven. Kortom, de door Renault nu gecommuniceerde vanafprijs komt nogal als mosterd na de maaltijd.

Wat kost de Alpina A110?

De prijs van de ongelimiteerde Alpine A110 Pure ligt op 60.000 euro. Zo'n tien procent minder dan de Première Edition. Aan exclusieve uitvoeringen hang immers negen van de tien keer een hoger prijskaartje.

Verstandig van Alpine wil er ook geconcurreerd worden met bijvoorbeeld de Audi TT. Die is er namelijk al vanaf 46 mille en vanaf 57 mille voor de versie met vergelijkbare motor.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties