Autowereld.com

Autonieuws

Borgward Isabella: klassiek merk met futuristische concept

Jordy Stuivenberg

De Borgward Isabella valt in eerste instantie vooral op vanwege zijn uiterlijk, maar er is meer. Onderhuids zit deze conceptcar vol interessante technologie.

Borgward is onder een nieuwe, Chinese eigenaar terug van weggeweest. Daarom stond er in Frankfurt weer een nieuwe conceptcar klaar: de Isabella. Deze vierdeurs coupé zal met zijn uitgesproken karakter niet bij iedereen in de smaak vallen, maar daar is het Borgward ook niet om te doen. Dit is hun visie op de toekomst en daar moet je het mee doen.

Combinatie van uiterlijk en technologie
De fabrikant ziet de Isabella Concept als de ideale combinatie tussen looks en technologie. Dat merk je snel genoeg zodra de unieke schuifdeuren open gaan, want het interieur is zo strak dat we bijna niet in zouden durven stappen, bang om krassen te maken op die imponerende middenconsole.

Twee elektrische motoren
Borgward monteert twee elektrische motoren in de Isabella, zoals ook bij het BXi7-studiemodel het geval was. LG levert de accu's en zorgt ervoor dat je zo'n 500 kilometer kunt rijden op een lading. De Duitsers willen je zo snel mogelijk weer op weg hebben als je zonder sap staat: in 30 minuten is de accu weer voor 80 procent vol.

300 pk
Qua prestaties zit het ook wel snor met dit studiemodel. De twee motoren genereren samen een vermogen van 300 pk, het koppel ligt op 450 Nm. In slechts 4,5 seconden scheur je van 0 naar 100 km/h en de topsnelheid ligt op exact 250 kilometer.

Lees ook deze artikelen

Borgward heeft iets nieuws in petto Borgward heeft iets nieuws in petto Borgward BX7 nu ook als EV Hoe staat het eigenlijk met Borgward? Hoe staat het eigenlijk met Borgward?