Autowereld.com

Autonieuws

Abt geeft Audi SQ5 flinke pk-injectie

Jordy Stuivenberg

Abt Sportsline heeft de tweede generatie van de Audi SQ5 bijna letterlijk opgeblazen. De toch al potige SUV krijgt dankzij de Duitsers dik 20 procent meer vermogen.

Het blijft helaas het geheim van de smid hoe Abt al dat extra vermogen uit de SQ5 perst. We moeten het dus doen met de droge cijfers: de Audi is voortaan goed voor 425 pk, liefst 71 pk meer dan de standaard uitvoering, voor zover je daarvan kunt spreken bij de SQ5. Ook aan koppel is er geen gebrek met 550 Nm, wat 50 Nm meer is dan af-fabriek.

Nieuwe body
Abt voegt niet alleen onderhuids extra spieren toe; ook het bodywork is niet misselijk. Althans, dat moeten we voorlopig maar geloven, want de tuner heeft dat pakket nog niet helemaal af. Daarover dus later meer. In de tussentijd kun je al wel een dikke velgenset van 20 of 21 inch bestellen, mocht je echt niet langer kunnen wachten.

Normale Q5
De tuner is de eigenaren van de normale Q5 gelukkig ook niet vergeten. Ook voor de 252 pk sterke 2.0 liter TFSI-motor en de 2.0 liter TDI kun je namelijk een pk-injectie krijgen. Al geldt ook hier dat de sprintcijfers nog niet bekend zijn gemaakt.

Lees ook deze artikelen

Q8 Deze Q’s kun je van Audi verwachten Audi SQ5 TFSI: 354 pk sterk topmodel Audi SQ5 TFSI: 354 pk sterk topmodel Audi Sandbox is uitgekomen fantasie van ieder kind Audi Sandbox maakt kinderfantasieën nog echter