Autowereld.com

Autonieuws

Renault Mégane RS is zo lek als een mandje

Gerben Witten

Opnieuw zijn er foto's opgedoken van een poedelnaakte nieuwe Mégane RS. Dus Renault, waarom zonodig nog langer wachten met die inmiddels zo verrassende onthulling niet meer? Kom maar op!

Afgelopen vrijdag, aan de vooravond van de Grand Prix van Monaco, lichtte F1-coureur Nico Hülkenberg alvast een tipje van de sluier op door de nieuwe Mégane RS over het beroemde stratencircuit te jagen. In camouflagetenue, al wisten we stilletjes al beter natuurlijk. In elk geval over de wulpse billen van Renault's snelste voor straatgebruik. Maar nu zijn nog meer naaktfoto's opgedoken. Van het zijaangezicht, alsook het interieur.

Sober sfeertje
Wat valt erop te maken uit deze foto's? Wel, zo rebels de Mégane RS van buiten oogt, zo braaf is het binnenin. Oké, de sportkuipen doen een aardig duit in het RS-zakje en ook veel alcantara doet het doorgaans goed op de sportiviteitsmeter. Maar voor de rest oogt de binnenzijde vrij gewoontjes. Vanwaar de gevoelsmatige afkeur voor felle interieurkleurtjes? Alsof enkel het exterieur dat mag bevatten…

Automaat
Een ander detail waarop het oog vrijwel automatisch valt is de middentunnel, en wel de versnellingspook die daar fier bovenuit steekt. Ja, je ziet het goed, die behoort onmiskenbaar toe aan een automatische transmissie. De nieuwe zal namelijk de eerste Mégane RS zijn die daarmee beschikbaar komt. Geen paniek, het zal een keuze zijn. Een handbak is ook leverbaar. Blijft over de hamvraag: aan hoeveel vermogen wordt dit alles gekoppeld?

Lees ook deze artikelen

Renault Mégane RS niet meer zo betaalbaar als voorheen Megane Renault Megane RS: Frans straatkanon groeit naar 280 pk Megane Gelekt: de Renault Megane RS in volle glorie