Autowereld.com

Spyshots

Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe

Redactie

De nieuwe Santa Fe belooft nog groter te worden dan 'ie al was. Hoe houd je zoiets visueel binnen de perken?

'Mag het een beetje meer zijn?' In Europa, zeker in ons eigen kikkerlandje, is dat een volstrekt normale vraag. In de Verenigde Staten daarentegen zal je dit zelden tot nooit krijgen te horen. Daar doen ze immers nooit moeilijk over een beetje meer. Meer is beter in de ogen van de Amerikanen, en het is daarom dat de volgende Santa Fe nog verder zal uitdijen. En om het oog tevreden te houden dient de pas onthulde kleine Kona als inspiratiebron.

Trucage
Op een gegeven moment is een auto zo aan de maat dat er eigenlijk geen redden meer aan is. Allerlei slimme designtrucjes worden dan uit de kast getrokken om de koets nog iets te laten lijken, een uitdaging voor elke auto-ontwerper.
Bij de nieuwe Hyundai Santa Fe zijn dat soortgelijke, zeer ranke koplampunits als die van de compacte Kona, dito achterlichten, diverse welvingen in de motorkap en flanken en naar verluidt wederom een D-stijl die zo minimalistisch mogelijk op het netvlies ligt. Opvallend genoeg zal de grille juist wat prominenter zijn. Iets dat vast met gepaste trots te maken heeft.

Ook als 8-persoons
Ook de nieuwe Santa Fe zal weer in een 'korte' en een verlengde versie geleverd worden. Die laatste kan tot wel 8 personen vervoeren. Of deze variant ook naar Europa komt is maar de vraag. De Nederlandse Hyundai-importeur zal 'm sowieso overslaan, denken we. Want met een normaal rijbewijs (B) mag je in ons land tot maximaal acht personen vervoeren, inclusief bestuurder. En het aantal automobilisten met een bus-rijbewijs (D) is nu eenmaal beperkt.

Lees ook deze artikelen

Nieuwe Hyundai Santa Fe wordt nóg groter Santa Fast is de treffende naam van deze maniakale Hyundai Santa Fast is de treffende naam van deze maniakale Hyundai Hyundai Santa Fe facelift Hyundai Santa Fe minimaal bijgepunt