Autowereld.com

Lifestyle & design

Met de Aston Martin naar je werk: fietsen maar!

Jordy Stuivenberg

Met de Aston Martin naar je werk: het komt weer iets dichterbij. Als je van fietsen houdt tenminste...

De Britse sportwagenfabrikant staat bekend om zijn extravagante bolides. Echte pk-monsters dus, maar in dit geval moet je helemaal zelf voor de aandrijving zorgen. In samenwerking met de gerenommeerde fietsenmakers van Storck brengen ze namelijk een sportfiets op de markt: de Storck Fascernario.3 Aston Martin Edition.

Zoals de naam al doet vermoeden is het in de basis een Storck Fascernario.3, maar dan aangepast naar de wensen van Aston Martin. Het koolstofvezel frame weegt slechts 770 gram en als je 'm afmonteert met de lichtste onderdelen, dan blijft de weegschaal steken op krap 5,9 kilogram. Veel lichter wordt het niet.

De speciale Argentum Nero-lak is afkomstig van Q by Aston Martin. Het is een bijzondere kleur, want afhankelijk van het licht lijkt de fiets grijs, groen of zilver. Het is de bedoeling dat deze kleur uiteindelijk ook voor de bolides van Aston Martin beschikbaar komt, maar voorlopig moet je het doen met deze fiets.

Het is nog niet bekend wat de Storck Fascernario.3 Aston Martin Edition moet gaan kosten. We weten wel wat er in totaal slechts 107 exemplaren worden gemaakt, dus goedkoop zal 'ie niet worden.

Lees ook deze artikelen

McLaren's topingenieur vertrekt naar… McLaren's topingenieur vertrekt naar… Nieuwe Aston Martin Vanquish oogt niet van deze wereld Nieuwe Aston Martin Vanquish oogt niet van deze wereld Aston Martin Vantage Oscar India Aston Martin Vantage Oscar India kost je 3 ton