Autowereld.com

Autonieuws

BMW M8 laat zich ook al zien

Gerben Witten

Afgelopen weekend stal BMW de show op het Concours Villa d'Este aan het Italiaanse Como-meer met de onthulling van de bloedstollende Concept 8-serie. In de loop van 2018 moet het productiemodel daarvan op de markt komen en wat blijkt: er is ook een heuse M8 in de maak.

Sterke vermoedens waren er al, en nu heeft BMW het ook zelf bevestigd: er komt een M8. De Duitsers zijn zelfs zo aardig geweest dit heugelijke nieuws te onderstrepen met meerdere foto's van een prototype. Veel details daaraan vallen nog niet te ontfutselen, maar wat geeft dat. Het gegeven dat er een M8 in de pijplijn zit stemt voorlopig al blij genoeg.

Rond 650 pk?
Dat BMW de lippen verder nog stevig op elkaar houdt is begrijpelijk. Maar dit wil niet zeggen dat het grote gissen niet mag beginnen. Zo gezegd, zo gedaan. Onze gok? De M8 krijgt de reeds bekende 4.4 liter V8-biturbo waarover ook de nieuwe M5 zal beschikken, maar dan met nog wat meer vermogen. De 8-serie moet immers het absolute vlaggenschip van BMW worden. En aangezien de aanstormende M5 met minstens 600 pk is bedeeld, mikken we voor de M8 op zo'n 650 pk. Niet in de laatste plaats omdat de S 65 AMG – voorzien van V12-biturbo – 630 pk weet op te hoesten en die Mercedes het primaire mikpunt van de BMW M8 zal zijn. Maar ook de nieuwe Bentley Continental GT kan gerust haar borst alvast natmaken.

Le Mans

Tussen neus en lippen door meldt BMW ook nog eventjes dat het terugkeert naar Le Mans. Met een GTE-bolide gebaseerd op de nieuwe 8-serie en – ongetwijfeld – voorzien van (race)technieken waarvan de M8 in het bijzonder zal profiteren. In januari moet de M8 GTE klaar zijn voor actie. Het debuut tijdens de 24 Uren van Daytona staat dan gepland.

Lees ook deze artikelen

BMW M4 gaat zonder M3 verder BMW M4 gaat verder zonder M3 Onthulling BMW 8-serie Coupé nabij Rondjes draaien rond BMW 8-serie Cabriolet